نیر پروتکل (Near Protocol) چیست؟
NEAR Protocol نرمافزاری است که هدف آن ایجاد انگیزه در شبکهها برای راهاندازی پلتفرمهای مخصوص توسعهدهندگان است تا این افراد بتوانند به وسیلهی پلتفرمها، ایجاد و راهاندازی برنامههای غیر متمرکز خود را انجام دهند. محور اصلی طراحی پروتکل نیر، مفهوم اشتراکگذاری است، فرآیندی که هدف آن تقسیم زیرساخت شبکه به چند بخش است تا رایانهها، که بهعنوان گرهها نیز شناخته میشوند، تنها مجبور باشند کسری از تراکنشهای شبکه را مدیریت کنند.
انتظار میرود با توزیع بخشهایی از بلاک چین بهجای زنجیره بلاکی کامل در میان شرکتکنندگان شبکه، اشتراکگذاری روش کارآمدتری برای بازیابی دادههای شبکه و مقیاسبندی پلتفرم ایجاد کند. نیر پروتکل به روشی مشابه سایر سیستمهای ذخیرهسازی متمرکز داده مانند خدمات وب آمازون (AWS) عمل میکند، یعنی بهعنوان لایه پایهای که سایر برنامهها بر روی آن ساخته میشوند، عمل میکند. اما به جای اینکه توسط یک موجودیت واحد اجرا شود، NEAR توسط یک شبکه توزیع شده از کامپیوترها اداره و نگهداری میشود.
همانطور که AWS به توسعهدهندگان اجازه میدهد بدون نیاز به ایجاد زیرساختهای خود، کدهای نوشته شده خود را در فضای ابری مستقر و اجرا کنند، پروتکل NEAR نیز معماری مشابهی را که حول شبکهای از رایانهها و رمزارز بومی خود (ارز دیجیتال نیر پروتکل) ساخته شده است، در دسترس کاربران قرار میدهد.
خالق نیر پروتکل کیست؟ چه مقدار ارز دیجیتال نیر پروتکل وجود دارد؟
پروتکل NEAR توسط الکس اسکیدانوف و ایلیا پولوسوکین تأسیس شد. اسکیدانوف قبلاً مدیر مهندسی در شرکت پایگاه داده MemSQL بود. پولوسوکین نیز قبلا در گوگل کار میکرد. وی در گوگل به توسعه قابلیتهای هوش مصنوعی و محصولات موتور جستجو کمک میکرد.
NEAR بیش از 20 میلیون دلار را در چندین مرحله، از شرکتهای سرمایهگذاری از جمله Andreessen Horowitz و Pantera Capital جمعآوری کرد. ناگفته نماند تقریباً 35 درصد از عرضه اولیه 1 میلیارد ارز دیجیتال نیر پروتکل به سرمایهگذاران مرحله اولیه فروخته شده است. در زمان نگارش این مقاله از میزان کل عرضه 1 میلیاردی، بیش از 975,822,146 میلیون واحد از این ارز دیجیتال عرضه شده و در چرخه بازار قرار دارد.
پروتکل NEAR چگونه کار میکند؟
پروتکل NEAR یک بلاک چین با الگوریتم اثبات سهام (PoS) است که هدف آن رقابت با پلتفرمهای دیگر به لطف راهحل اشتراکگذاری آن است که آن را «Nightshade» مینامد. حال بخشهای متخلف پروتکل نیر را بررسی میکنیم.
Nightshade: شاردینگ یک نوع معماری برای بلاک چین است که به هر گره شرکتکننده در بلاک چین اجازه میدهد تنها زیرمجموعه کوچکی از دادههای پلتفرم را ذخیره کند. شاردینگ باید این امکان را برای بلاک چین فراهم کند تا مقیاس کارآمدتری داشته باشد، در حالی که امکان تراکنش بیشتر در هر ثانیه و کارمزد تراکنش کمتر را نیز در خود بگنجاند. Nightshade به پروتکل NEAR اجازه میدهد تا یک زنجیره واحد از دادهها را حفظ کند، در حالی که محاسبات مورد نیاز برای حفظ این دادهها را به بخشهای کوچکتری تبدیل میکند. این تکهها توسط گرهها مدیریت میشوند که دادهها را پردازش کرده و اطلاعات را به زنجیره اصلی اضافه کنند. یکی از مزایای اصلی Nightshade این است که معماری آن اجازه میدهد تا نقاط ریسکی کمتری در مورد امنیت ایجاد شود، زیرا گرههای شرکتکننده فقط مسئول حفظ بخشهای کوچکتر از زنجیره هستند.
Rainbow Bridge: پروتکل NEAR شامل برنامهای به نام Rainbow Bridge است که به شرکتکنندگان اجازه میدهد به راحتی توکنهای اتریوم را بین شبکه اتریوم و NEAR منتقل و مبادله کنند. به منظور انتقال توکنها از اتریوم به پروتکل NEAR، کاربر ابتدا توکنها را در یک قرارداد هوشمند اتریوم واریز میکند. سپس این توکنها قفل میشوند و توکنهای جدیدی بر روی پلتفرم NEAR ایجاد میشوند که نشاندهنده توکنهای اصلی هستند. از آنجایی که وجوه اصلی از طریق قرارداد هوشمند نگهداری میشوند، زمانی که کاربر بخواهد توکنهای اصلی خود را بازیابی کند، فرآیند میتواند معکوس شود.
Aurora: یک راهحل مقیاسپذیری لایه ۲ است که بر روی پروتکل NEAR ساخته شده است تا توسعهدهندگان، برنامههای غیر متمرکز اتریوم خود را در شبکه NEAR راهاندازی کنند. Aurora با استفاده از فناوری کدگذاری اتریوم یعنی ماشین مجازی اتریوم (EVM) و همچنین یک پل بلاک چینی ساخته شده است که توسعهدهندگان را قادر میسازد قراردادها و داراییهای هوشمند اتریوم خود را به طور یکپارچه به هم مرتبط کنند. توسعهدهندگان میتوانند از Aurora برای ترکیب کردن مزایای کم هزینهای و توان عملیاتی بالای پروتکل NEAR با برنامههای اتریوم استفاده کنند.
مزایای خرید نیر پروتکل با نماد NEAR
پروتکل NEAR از یک توکن بومی به نام NEAR استفاده میکند که به کاربران این امکان را میدهد تا هزینه تراکنشها و هزینه ذخیرهسازی را بپردازند و همچنین برنامههای شبکه را اجرا کنند. برنامههای کاربردی در NEAR باید برای هر دادهای که در شبکه ذخیره میکنند و برای انجام محاسبات، هزینههای ذخیرهسازی را به پروتکل NEAR بپردازند. شبکه تا حدی این توکنها را از گردش بازار حذف میکند یا اصطلاحا میسوزاند و از طریق این فرآیند، عرضه توکنهای NEAR در گردش را کاهش میدهد تا ارزش آن را حفظ کند.
رایانههایی که نرمافزار NEAR Protocol را اجرا میکنند، اطمینان حاصل میکنند که تراکنشها برای اعتبارسنجها دقیق و شناختهشده باشد. اعتبارسنجها (Validators) نیز برای حفظ امنیت و اعتبار بلاک چین NEAR با قرار دادن توکنهای خود در شبکه، پاداش دریافت میکنند. پروتکل NEAR عرضه توکن خود را هر ساله ۵ درصد افزایش میدهد و ۹۰ درصد از این توکنهای تازه منتشر شده به اعتبارسنجها تعلق میگیرد. مابقی برای پشتیبانی از توسعه پلتفرم به خزانه بلاک چین منتقل میشود.
نحوه نگهداری ارز دیجیتال نیر پروتکل
ارز دیجیتال نیر پروتکل که محبوبیت زیادی در بین کاربران حوزه ارزهای دیجیتال پیدا کرده است، توسط کیف پولهای دیجیتال زیادی مانند Binance Chain Wallet، Trust Wallet، SafePal، Atomic، MetaMask، Ledger، Trezor، Math Wallet و غیره پشتیبانی میشود. لازم به ذکر است کاربران گرامی میتوانند این رمز ارز را در والت داخلی صرافی بیدارز نیز نگهداری کنند.
جمعبندی
نیر پروتکل (NEAR Protocol) یک پلتفرم بلاک چین متن باز و غیرمتمرکز است که بر روی الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) اجرا میشود. این پلتفرم برای ایجاد برنامههای غیرمتمرکز (DApps) و قراردادهای هوشمند طراحی شده است. آینده نیر پروتکل روشن است و پتانسیل زیادی برای کاربردهای مختلف دارد. با توسعه این پلتفرم، انتظار میرود کاربردهای ارز دیجیتال نیر پروتکل نیز افزایش یابد.
سوالات متداول
۱- نحوه خرید ارز دیجیتال نیر پروتکل چگونه است؟
شما میتوانید ارز دیجیتال نیر پروتکل را با مناسبترین قیمت و براساس شیوه معاملاتی خود از صرافی بیدارز خریداری کنید. علاوهبر این، قیمت نیر پروتکل را میتوانید بهصورت لحظهای در این صفحه مشاهده کنید.
۲- نحوه نگهداری ارز دیجیتال نیر پروتکل چگونه است؟
با استفاده از کیفپول داخلی صرافی بیدارز میتوانید با بالاترین ضریب امنیتی، این ارز دیجیتال را از بیدارز خریداری و در کیفپول خود ذخیره کنید.
۳- ارز دیجیتال نیر پروتکل چه کاربردی دارد؟
این رمزارز به کاربران این امکان را میدهد تا هزینه تراکنشها و هزینه ذخیرهسازی را بپردازند و همچنین برنامههای شبکه را اجرا کنند. برنامههای کاربردی در NEAR باید برای هر دادهای که در شبکه ذخیره میکنند و برای انجام محاسبات، هزینههای ذخیرهسازی را به پروتکل NEAR بپردازند.